Kookschrift
Quatre Quart Cake

Quatre Quart Cake

In Frankrijk kocht ik douchespul van het merk Dop met de geur ‘quatre quart’ het ruikt heerlijk, maar ik wist eigenlijk niet wat het eigenlijk was, was het een cake, een taart? Ik ging op zoek naar een recept en heb de cake, want dat is het dus, gemaakt. Het recept is simpel, je gebruikt van alle ingrediënten een kwart, vandaar de naam. De cake is erg lekker. Omdat ik hem nog vaker wil maken, zet ik hieronder het recept.

Ingrediënten:

250 gram zelfrijzend bakmeel

250 gram kristalsuiker

250 gram roomboter

4 eieren

2 zakjes vanillesuiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°.

Meng de bloem en suiker tot één geheel.

Smelt de boter en giet ze bij het mengsel. Roer goed.

Scheid de eieren, voeg het eigeel bij het deeg. Roer goed.

Klop het eiwit stijf.

6 Voeg het eiwit bij het deeg. Roer goed.

Vet een glazen cakevorm in of leg er bakpapier op.

Giet het mengsel in de vorm, en laat hem een uurtje in de oven bakken.

Prik er met een metalen pin in, als die er schoon uitkomt, is de cake klaar.

Voor extra effect

Eens het deeg klaar is, in twee gelijke delen verdelen.

Voeg bij het ene deel de cacao naar smaak of kleur toe.

Bij het in de schotel gieten afwisselen tussen twee soorten beslag in een spiraal of in laagjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.